Včeraj je 31-letni moški vozil motorno kolo po regionalni cesti iz smeri Kidričevega proti Lovrencu na Dravskem polju. V tistem trenutku mu je z njegove desne strani izsilil prednost 64-letni kolesar, ki se je na regionalno cesto vključeval po dovozni poti iz smeri kolesarske steze.

Kot smo že poročali, je včeraj popoldne prišlo do hude prometne nesreče, v kateri sta umrli dve osebi. Policija je danes sporočila podrobnosti nesreče.

“Včeraj okoli 18.05 je 31-letni moški vozil motorno kolo po regionalni cesti iz smeri Kidričevega proti Lovrencu na Dravskem polju. V tistem trenutku mu je z njegove desne strani izsilil prednost 64-letni kolesar, ki se je na regionalno cesto vključeval po dovozni poti iz smeri kolesarske steze, čeprav je pred križiščem, z njegove desne strani postavljen prometni znak »ustavi«,” so so sporočili s PU Maribor.

Zaradi tega je motorist čelno trčil v levi bok kolesarja. Oba sta padla in kasneje na kraju prometne nesreče tudi oba umrla.

Skušali bodo ugotovi hitrost motorista

Ogled kraja prometne nesreče so opravili policisti Postaje prometne policije Maribor, pri ogledu pa je sodelovala tudi dežurna državna tožilka iz ODT na Ptuju.

“Policisti bodo odredili sodnega izvedenca, ki bo skušal ugotoviti hitrost vožnje voznika motornega kolesa pred trčenjem. Po zaključku preiskave bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo,” so še dodali s Policije.

Na cestah na območju PU Maribor je v letošnjem letu v 7 prometnih nesrečah IV. kategorije umrlo 8 ljudi. V enakem obdobju lanskega leta je bilo takih nesreč 6, umrlo pa je 6 ljudi.