Ljubljanski policisti so obravnavali voznika osebnega vozila, ki ni upošteval njihovih navodil in kljub temu nadaljeval z vožnjo ter pri tem ogrožal sebe in še druge udeležence v prometu.

Policisti so v Ljubljani poskušali ustaviti voznika osebnega vozila Renault Clio, ki ni upošteval njihovih navodil in kljub temu nadaljeval z vožnjo ter pri tem ogrožal sebe in še druge udeležence v prometu, so zapisali na spletni strani Policije.

Prevozil rdečo luč in povzročil nesrečo

Med begom je vožnjo nadaljeval po Podutiški cesti iz smeri Ledarske ulice proti Ulici bratov Babnik in pripeljal do semaforiziranega križišča, kjer ni upošteval prižgane rdeče luči na semaforju ter zaradi tega povzročil prometno nesrečo. »Voznik je pred nesrečo storil več hujših kršitev cestnoprometnih predpisov, prav tako je bilo med ogledom kraja prometne nesreče ugotovljeno, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi številnih hujših kršitev cestnoprometnih predpisov bo obravnavan za sum storitve kaznivega dejanja nevarna vožnja v cestnem prometu,« so zapisali in dodali, da kljub nevarnemu in nespametnemu ravnanju voznika med udeleženimi v trčenju hujših poškodb k sreči ni bilo.