Gasilci in delavci cestnih ter komunalnih služb so imeli danes polne roke dela, predvsem s porušenimi drevesi in razlivanjem vode.

FOTO: FB Občina Vuzenica

Zaradi nevihtnih celic, ki so se pomikale od severovzhoda proti jugovzhodu države in povzročale močne sunke vetra ter krajevno močnejše padavine, so imeli gasilci in delavci cestnih ter komunalnih služb več dela v občinah Brežice, Dravograd, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hrastnik, Jesenice, Kidričevo, Krško, Lovrenc na Pohorju, Maribor, Miklavž na Dravskem polju, Muta, Ormož, Podlehnik, Podvelka, Poljčane, Puconci, Radeče, Radlje ob Dravi, Rogaška Slatina, Selnica ob Dravi, Sevnica, Slovenj Gradec, Slovenska Bistrica, Slovenske Konjice, Sveta Ana, Šentilj, Šmarje pri Jelšah, Trbovlje, Velenje, Videm Vuzenica, Zagorje ob Savi, Žalec, Žetale in Žužemberk. Po dosedaj zbranih podatkih iz Regijskih centrov za obveščanje je bilo zabeleženih 74 dogodkov.

Gasilci dveh poklicnih in 44 prostovoljnih enot so odstranjevali podrta drevesa, prekrivali strehe
objektov, črpali vodo ter čistili jaške za odtok meteorne vode.

Zaradi močnega vetra in razmočenih tal se je podrlo večje število dreves, poškodovani so trije drogovi električne napeljave in odkritih nekaj streh objektov. Sprožila sta se dva zemeljska plazova, meteorna voda je zalila več objektov, v Zgornjem Gruškovju v občini Podlehnik, se je pod mostom zagozdilo več vej in umazanije, zaradi česar se je pričela razlivati meteorna voda. Gasilci dveh poklicnih in 44 prostovoljnih enot so odstranjevali podrta drevesa, prekrivali strehe
objektov, črpali vodo ter čistili jaške za odtok meteorne vode.