Čeprav v statistiki, ki so jo sporočili z vlade, ni zabeleženih novih smrtnih žrtev, pa so iz hrastniškega doma za starejše občane, kjer je trenutno izbruh bolezni, v nedeljo sporočili, da sta umrla dva njihova oskrbovanca. Eden je umrl v mariborskem kliničnem centru, ena oskrbovanka pa je ponoči umrla v domu.

Čeprav v statistiki, ki so jo sporočili z vlade, ni zabeleženih novih smrtnih žrtev, pa so iz hrastniškega doma za starejše občane, kjer je trenutno izbruh bolezni, v nedeljo sporočili, da sta umrla dva njihova oskrbovanca. Direktor doma Drago Kopušar je dejal, da je en umrl v mariborskem kliničnem centru, ena oskrbovanka pa je ponoči umrla v domu.

Na ministrstvu za zdravje so za STA pojasnili, da do razlik med podatki prihaja zato, ker lahko pride do časovnega zamika pri poročanju. Podatke o umrlih namreč prejemajo s strani bolnišnic, domov za starejše občane in Nacionalnega inštituta za javno zdravje. “Podatek o eni smrti smo že prejeli in ga bomo prišteli jutri, podatka o drugi smrti pa do tega trenutka še nismo prejeli,” so dodali.

Doslej je bilo potrjenih 2087 okužb z novim koronavirusom, skupaj pa je umrlo 116 bolnikov s covidom-19.