Eden od sedmerice udeleženih v množičnem pretepu je priznal krivdo.

Okrožna državna tožilka Mateja Artenjak je okrajni sodnici Karmen Krajnc povedala, da bo za Danijela Polšeta v zameno za priznanje krivde za nasilništvo, ki je bilo izvršeno v skupini, predlagala sedemmesečno zaporno kazen, je pred sodnico stopil obtoženi in krivdo priznal, poroča Svet24.

Brutalen pretep se je končal s smrtjo Maria

Šestintridesetletnik je namreč eden od sedmih osumljencev, ki so se po prepričanju tožilstva 7. januarja letos zgodaj zjutraj na Koroški cesti v Mariboru, v bližini nočnega lokala tik ob mariborski tržnici, zapletli v množični pretep. Iz tega pretepa pa so v bolnišnico hudo ranjenega odpeljali 25-letnega Maria Krnjića iz Maribora, ki je tri dni kasneje v UKC Maribor umrl.

Kot še piše Svet24, je Polše sodnico po priznanju krivde prosil, da bi kazen odslužil z delom v družbeno korist ter se pokesal: “Obžalujem, kar se je tistega jutra zgodilo. Želel sem samo pomagati in pretresen sem, da sem izgubil prijatelja. Po tem dogodku imam še zdaj psihične težave.”

Več sto uro dela v družbeno korist

Sodnica je Mariborčani izrekla 408 ur dela v družbeno korist, ki jih mora oddelati v roku dveh let. V obrazložitvi sodbe je še dejala, da je pri odmeri števila ur dela v splošno korist tudi upoštevala, da je bil Polše letos najprej v pridržanju, nato pa še v priporu.

Po prepričanju policije in tožilstva naj bi Maria Krnjića zabodel Vlado Bodiroža, ki biva na območju Žalca, ta pa pravi, da je šlo za samoobrambo, saj ima tudi sam vbodno rano. Ostala peterica moških pa krivdo zanika.