Iz goreče sobe ga je še pred prihodom gasilcev poskušal rešiti njegov 55-letni sin, vendar mu to zaradi pregostega in premočnega dima ni uspelo.

Foto: PGD Gornja Radgona/Fotografija je simbolična

V torek je okoli 19. ure zagorela postelja v spalnici stanovanjske hiše v Vinskem vrhu v občini Ormož, oseba, ki se je nahajala v spalnici, pa je v požaru umrla.

Mrtvoglednica na truplu ni našla znakov nasilja

Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Maribor, je sporočil, da so na kraj bili gasilci, ki so požar v sobi stanovanjske hiše omejili, da se ni razširil še drugam. »V sobi so našli 80-letnega moškega in ga odnesli iz hiše. Na kraju požara so ga reševalci sicer oživljali, vendar je moški  umrl zaradi zadušitve z dimom umrl. Mrtvoglednica na truplu sicer ni našla znakov nasilja, zaradi ugotovitve točnega vzroka smrti pa je odredila sanitarno obdukcijo,« je zapisal Šadl.

V požaru za okoli 3.000 evrov materialne škode

Pokojnega je iz goreče sobe po pisanju Šadla še pred prihodom gasilcev poskušal rešiti njegov 55-letni  sin, vendar mu to zaradi pregostega in premočnega dima ni uspelo. »Zaradi vdihovanja dima je bil sin z reševalnim vozilom odpeljan v ZD Ormož, od tam pa v SB Ptuj, od koder je bil po nudenju zdravniške pomoči odpuščen v domačo oskrbo,« sporoča Šadl in dodaja, da je v požaru nastalo za okoli 3.000 evrov materialne škode.

Pokojni naj bi bil strastni kadilec

Policisti in kriminalisti, ki so opravili ogled kraja požara, so ugotovili, da je bil pokojni strastni kadilec. »Zaradi slabšega zdravstvenega stanja in omejene gibalnosti je večkrat kadil tudi v postelji. Kriminalisti domnevajo, da je pokojni v postelji zaspal s prižgano cigareto, posledično pa je prišlo do tlenja ter vžiga posteljnine in vzmetnice, na kateri je pokojni spal. Na podlagi teh ugotovitev kriminalisti tujo krivdo za požar in smrt izključujejo, po opravljeni sanitarni obdukciji pa bodo s poročilom seznanili pristojno državno tožilstvo,« je zaključil Šadl. Sicer pa so gasilsko intervencijo opravili prostovoljni gasilci iz Miklavža in Ormoža, ki so tlečo vzmetnico pogasili, prezračili prostore in jih pregledali s termovizijsko kamero.