Danes popoldne so v Lenartu našli človeško okostje, a lahko gre za nekdanjega komandirja in uslužbenca Uprave državne varnosti?

Danes popoldne, 5 minut pred 14.uro, so v Lenartu v Slovenskih goricah v potoku našli truplo. Kot je za naš portal povedal poveljnik Gasilske Brigade, Primož Osojnik, so gasilci truplo našli ne enem metru gladine in ga potegnili na kopno. Na kraju dogodka so bili tudi kriminalisti.

Truplo našli zaradi morebitne onesnaženosti potoka po požaru

Kot je dejal Bojan Kitl iz PU Maribor, so gasilci truplo našli po pregledu potoka Velka, zaradi morebitne onesnaženosti potoka po požaru, ki je bil v podjetju v Lenartu.

“Policisti in kriminalisti so ugotovili, da je bilo v potoku najdeno neznano moško truplo. Skupaj z mrtvooglednico so opravili ogled. Do sedaj so ugotovili, da na truplu ni znakov nasilja. Odrejena je bila sanitarna obdukcija s katero bomo poskušali ugotoviti identiteto, vzrok smrti in druge okoliščine najdbe,” je še poročal Kitl.

Našli le še okostje

Četudi je bil v bližini sinoči tudi požar, je poveljnik za Maribor24 zagotovil, da zadevi zagotovo nista povezani, slednje je potrdil tudi Bojan Kitl iz Policijske uprave Maribor. Slednji nam je zaupal, da je najdeno truplo le še okostje, torej gre za osebo, ki je mrtva že dalj časa. Jutri bo truplo poslano na patologijo, da se ugotovi približen datum in vzrok smrti.

Lahko gre za človeka, ki ga pogrešajo dobro leto dni?

Kot smo uspeli izvedeti po neuradnih informacijah, bi odkrito truplo lahko pripadalo že skoraj dve leti pogrešanemu Stojanu Gorišku iz Lenarta. O pogrešanem smo poročali tudi v uredništvu Maribor24. Kot so pred časom poročali v Slovenskih novicah, gre za nekdanjega pomočnika komandirja in upokojenega policista iz Policijske postaje Lenart. Še več, pogrešani komandir je bil nekdaj celo uslužbenec Uprave državne varnosti, oziroma Udbe. So v potoku odkrili truplo leto dni pogrešanega Goriška?

FOTO: Policija