Policisti so imeli včeraj precej dela z vinjenimi na Pobrežju, Radvanju in Podlehniku, ki so obenem vozili brez vozniškega dovoljenja, eden morda tudi pod vplivom drog.

Policisti PPP Maribor so včeraj zasegli dva osebna avtomobila. Okrog 16. ure so na Radvanjski cesti, zaradi vožnje v rdečo luč, ustavili 34-letnega voznika z neveljavnim vozniškim dovoljenjem. “Zaradi suma, da vozi pod vplivom prepovedanih drog, so mu odredili strokovni pregled, ki ga je odklonil. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog, izrečena mu je bila tudi globa,” so sporočili s PU Maribor. 

Sopotniku najbrž zasegli marihuano, vinjeni tudi v Podlehniku

Popoldne so policisti na Ulici Veljka Vlahoviča ustavili še 24-letnika, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0,18 mg/l). Zaradi vožnje pod vplivom alkohola mu je bil izdan plačilni nalog, zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja pa so mu policisti zasegli vozilo in ga predlagali v postopek sodniku za prekrške. “Sopotniku so policisti zasegli tudi vrečko s posušenimi rastlinskimi delci za katere sumimo, da gre za marihuano,” so še sporočili.

Delo so s prekrškarji so imeli tudi policisti PP Podlehnik. Med včerajšnjo večerno kontrolo cestnega prometa so ustavili 30-letnika voznika, ki je vozil kljub temu, da mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, za nameček pa je vozil tudi pod vplivom alkohola (1,33mg/l). Vozilo mu je bilo zaseženo, sledi obdolžilni predlog.