Sektor kriminalistične policije PU Maribor v okviru predkazenskega postopka izvaja  aktivnosti preiskovanja kaznivih dejanj gospodarske kriminalitete.

Slika je simbolična

Sektor kriminalistične policije Policijske uprave Maribor v okviru predkazenskega postopka izvaja  aktivnosti  preiskovanja kaznivih dejanj gospodarske kriminalitete. Na  podlagi  odredb  sodišča izvaja hišne preiskave na naslovih fizičnih in pravnih  oseb  ter osebnih vozil, kjer išče poslovno dokumentacijo in druge materialne  dokaze,  ki  bodo  služili  kot  dokaz  v  nadaljnjem kazenskem postopku, je sporočila Anita Kovačič Čelofiga iz Policijske uprave Maribor.

Oškodovanja upnikov

Današnje aktivnosti so usmerjene v preiskovanje kaznivega dejanja oškodovanja upnikov po členu 227. Kazenskega  zakonika. Predkazenski postopek usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

“Policija v predkazenskem postopku izvaja vse potrebne postopke v skladu s svojimi zakonskimi pooblastili, ki jih imaza preiskovanje gospodarske kriminalitete. Ker so aktivnosti policije še v teku, vam zaenkrat več informacij ne moremo posredovati,” je še pojasnila Anita Kovačič Čelofiga.