Na regionalni cesti v Pesniškem dvoru se je zgodila prometna nesreča s tragičnim izidom.

Slika je simbolična

Danes, 11. 6. 2019, ob 6.20 uri je bil OKC PU Maribor obveščen, da se je na regionalni cesti v Pesniškem dvoru (pred rondojem Pesnica), zgodila prometna nesreča v kateri je udeležen voznik motornega kolesa.

Voznik motornega kolesa na kraju umrl

Ugotovljeno je bilo, da je bil voznik motornega kolesa 50-letni državljan Slovenije, ki je 10. 6. 2019, okoli 23. ure vozil iz smeri Lenarta proti Mariboru. Izven naselja Pesniški dvor, kjer poteka vozišče regionalne ceste v ostrem desnem nepreglednem ovinku, hitrosti in načina vožnje ni prilagodil poteku, tehničnim in drugim lastnostim ceste, ter svojim vozniškim sposobnostim, tako, da bi ves čas obvladoval vozilo, ki ga je vozil.

Posledica tega je bila, da je v začetku ovinka z vozilom zapeljal v levo, preko nasprotnega smernega vozišča in naprej v levo na travnato nabrežino, nakar je na travnatem zemljišču padel. Po prevračanju je obležal na kraju, kjer je tudi umrl. V nesreči je nastala premoženjska škoda za okoli 5000,00 €. O zadevi bodo policisti s poročilom obvestili pristojno državno tožilstvo.