V hišo, ki jo je zajel ogenj, je sicer po 82-letnega očeta stekel njegov 44-letni sin, ki ga je očeta skušal rešiti, vendar mu to ni uspelo, saj se je nanj zrušil leseni strop.

Včeraj, ob 13.27 so bili policisti Policijske uprave (PU) Maribor obveščeni, da v Ložanah gori stanovanjska hiša in tudi, da so gasilci že izvozili proti kraju požara.

Požar je prvi opazil sosed, kasneje še sin

Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da je bil med požarom bil v stanovanjski hiši 82-letni nepokretni moški. »Požar je prvi opazil sosed, kmalu za tem pa še 44-letni sin nepokretnega invalida. Slednji je stekel v gorečo hišo, skušal rešiti očeta, vendar mu to ni uspelo, saj se je nanj deloma zrušil leseni strop. Ker se je ob tem lahko telesno poškodoval, se je moral umakniti iz hiše, oče pa je v hiši umrl. Materialna škoda znaša okoli 30.000 evrov,« so sporočili.

Policisti in kriminalisti, ki so ogled prekinili, bodo nadaljevali danes

Stanovanjska hiša je skoraj v celoti pogorela, požar pa so dokončno pogasili gasilci. Na kraj požara sta prišla dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je ogled prepustila policiji, in dežurni okrožni državni tožilec. »Policisti in kriminalisti so opravili le del ogleda, nato pa so ga morali prekiniti, saj se je hiša pričela podirati, občasno je vzplamtel tudi še ogenj, zraven tega se je tudi stemnilo. Ogled bodo predvidoma nadaljevali danes,« so zapisali na PU Maribor.

Sin ostal na zdravljenju v UKC Maribor

Poškodovanega  44-letnika so z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor, kjer so ugotovili, da je lažje poškodovan, vendar je vseeno ostal na zdravljenju.