V ponedeljek zvečer je občan poklical policijo in sporočil, da se kadi iz stanovanja na ulici Heroja Šlandra. To se je zgodilo.

Spomnimo, v ponedeljek, 8. 4. okoli 20.30, je občan poklical policijo in sporočil, da se kadi iz stanovanja na Ulici Heroja Šlandra v Mariboru, kjer sama živi njegova tašča, starejša gospa. Na kraju nesreče so bili številni gasilna in policijska vozila. K sreči je v neposredni bližini bloka tudi policijska postaja, zato so bili policisti zagotovo zelo hitri. Vprašanje, kako bi bilo sicer, saj je gospo, ki je bila ujeta v stanovanju, rešil prav policist.

Podrl je vrata in iz zadimljenega stanovanja rešil onemoglo žensko

Kot pišejo na strani policije, je pred zaklenjenimi vrati stanovanja ob prihodu policije stala hči, ki poskušala priklicati svojo mamo. Ker se je izpod vhodnih vrat na hodnik že močno kadilo, gasilci pa še niso prispeli, je policist Mitja Božnik (na fotografiji) z nogo večkrat brcnil vanje in tako na silo vstopil v stanovanje.

“Ukazal je, da v močno zadimljeno notranjost ne sme nihče vstopiti, sam pa odšel v kuhinjo, kjer je gospa ležala na tleh. Hitro jo je zvlekel ven, na hodnik. Bila je pri zavesti, vendar je zelo težko govorila zaradi vdihavanja dima. Policist se je nato vrnil v stanovanje in ugasnil štedilnik ter z njega odstranil kovinsko posodo, iz katere se je močno kadilo. Na pomoč mu je takrat priskočil tudi drugi policist. Skupaj sta odprla vsa okna in prezračila stanovanje,” potek dogodkov opisujejo na policiji.

Zastrupljena z ogljikovim monoksidom

Potem ko so prispeli še gasilci, so stanovanje dodatno prezračili, reševalci pa so občanko odpeljali v UKC Maribor. Zaradi pomanjkanja kisika oziroma povečane vsebnosti ogljikovega monoksida v krvi je ostala na zdravljenju.

Kot so še ugotovili policisti, je občanka popoldne pripravljala kosilo. Med kuhanjem je padla, a zaradi težav z zdravjem ni mogla vstati, da bi ugasnila štedilnik. Tako je dlje časa ležala na tleh, medtem pa se je hrana v posodi začela žgati.