Policisti Policijske uprave Maribor so 1. 9. 2018 obravnavali kršitev javnega reda in miru.

Slika je simbolična

Policisti Policijske uprave Maribor so 1. 9. 2018 obravnavali kršitev javnega reda in miru, ki se je zgodila na Vrbanski cesti v Mariboru. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da so se štirje 19-letni državljani Češke vedli na nasilen in drzen način do voznika osebnega vozila znamke Nissan Qashqai.

Uničili ogledalo na vozilu

1. semtembra, sta okoli 18. ure dva mlada moška, ki sta sedela sredi ceste preprečila vožnjo po Vrbanski cesti vozniku vozila Nissan Qashqai. Po hupanju voznika sta pristopila do njegovega vozila in eden je z roko udaril po bočnem ogledalu in ga zlomil. Ko je voznik odprl vrata vozila je kršitelj začel vpiti nanj, na kraj dogajanja pa sta pritekla še dva mlada moška. Voznik je zato zaradi ogroženosti vrata zaprl, s kraja odpeljal, eden izmed kršiteljev pa je tekel za avtom. Mimoidoči in okoliški stanovalci so dogodek le spremljali, pomagal ni nihče. Voznik je o dogodku nemudoma obvestil policijo, kršitelji so pa medtem izginili.

Poskušali napasti tudi zakonca iz Ljubljane

Po hitrem prihodu policije, sta se med podajanjem izjave omenjenega voznika mimo pripeljala še zakonca z ljubljansko registrsko tablico, ki sta obvestila policijo, da je tudi njima prehod čez Vrbansko bil onemogočen, saj so štirje moški tekli tudi za njunim avtomobilom. Policija jih je tako izsledila in s policijskim vozilom odpeljala na policijsko postajo. Po izjavi voznika Nissana Qashqaija, naj bi bili državljani Češke močno vinjeni.

“Ker so v postopku ugotovili vse znake prekrška po 1. odstavku 6. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru (ZJRM-1), za kar je predpisana globa  250,38 evrov, so državljanu Češke, ki je poškodoval avto znamke Nissan Quashqai, izdali plačilni nalog, ki je bil izvršljiv takoj. Ker državljan češke globe ni poravnal, so mu zaradi zavarovanja izvršitve s sklepom odvzeli dokumente,” je pojasnil Miran Šadl iz Policijske uprave Maribor.