Na Ljubečni pri Celju so danes malo pred šesto uro zjutraj neznanci oropali vozilo za prevoz denarja. Šlo naj bi za kombi varnostne službe Sintal.

Sintalov kombi za prevoz denarja naj bi oropala dva neznanca, ki naj bi se po ropu odpeljala proti avtocesti. Na terenu je tako opaziti večje število policijskih vozil in kriminalistov, danes poroča spletni Večer.

“Danes, nekaj minut pred 6. uro zjutraj, smo bili obveščeni o ropu vozila za prevoz denarja. Rop se je zgodil na avtocestnem uvozu Ljubečna, ko sta dva neznana, zamaskirana in oborožena storilca ustavila vozilo za prevoz denarja in ukradla denar, ki je bil v vozilu. Pri ropu sta storilca uporabila strelno orožje. Nihče ni bil poškodovan,” so sporočili celjski policisti.

Povečan nadzor zaradi iskanja roparjev

Takoj po dogodku je bil povečan tudi nadzor v prometu zaradi iskanja roparjev. Na posameznih odsekih so policisti postavljali policijske blokade in iskali roparja. Neznana storilca sta se po dejanju namreč odpeljala po avtocesti v smeri proti Ljubljani.

“V nadaljevanju smo bili obveščeni, da so na ljubljanskem območju našli uničeno vozilo, ki bi lahko ustrezalo vozilu, ki sta ga uporabljala storilca,” so zapisali pri PU Celja. Preiskava ropa sicer še intenzivno poteka.