Na Solnograškem stane ura reševanja z reševalcem 38 evrov. Dodatni stroški nastanejo, če morajo v reševalni akciji uporabiti še helikopter.

Na Solnograškem, kjer težave povzroča obilica snega, so morali tamkajšnji gorski reševalci v zadnjih dneh posredovati skoraj 30-krat. Kljub temu da jih večina delo opravlja brezplačno, lahko reševalna akcija ponesrečene, če niso dodatno zavarovani, drago stane, saj morajo sami pokriti stroške reševalne akcije, poroča na spletni strani ORF.

Na Solnograškem stane ura reševanja z reševalcem 38 evrov. Dodatni stroški nastanejo, če morajo v reševalni akciji uporabiti še helikopter. V drugih avstrijskih deželah reševalci povišajo urno postavko v primeru povečane nevarnosti snežnih plazov, kar pomeni od tretje stopnje dalje.

Pričakujejo nove iskalne akcije

Solnograški reševalci so po navedbah ORF ob koncu tedna več sto ur iskali zasute in pogrešane, najhuje je bilo v krajih Zell am See, Flachau in Werfenweng, kjer so iskali deskarje na snegu, turne smučarje in pohodnike.

Solnograški reševalci imajo več kot 1300 članov, ki se tudi v prihodnjih dneh pripravljajo na nove iskalne akcije, saj bo povečana nevarnost snežnih plazov po napovedih še vedno v veljavi.

STA