Včeraj popoldan so policisti na Ptujski cesti v Mariboru ustavili 29-letnega voznika mopeda, doma iz območja Upravne enote Tržič, ker ni upošteval rdeče luči na semaforju. Policisti so ugotovili, da je moped neregistriran in da je bil 30. 7. 2018 ukraden.

Včeraj popoldan so policisti na Ptujski cesti v Mariboru ustavili 29-letnega voznika mopeda, doma iz območja Upravne enote Tržič, ker ni upošteval rdeče luči na semaforju. Policisti so ugotovili, da je moped neregistriran in da je bil 30. 7. 2018 ukraden, označen pa je bil z registrsko tablico, ki ne pripada temu vozilu.

Obenem je prevažal konopljo

Pri varnostnem pregledu so policisti pri vozniku našli še rastlinske delce, za katere sumijo da so prepovedana droga konoplja. Seveda so mu jih zasegli in mu odredili še strokovni pregled v UKC Maribor, da bi se ugotovilo ali vozi pod vplivom prepovedanih drog, vendar je to odločno odklonil.

Moped bodo vrnili lastnici

Ukradeni moped so mu zasegli in ga bodo vrnili lastnici. Vozniku so izdali plačilni nalog, zaradi posesti prepovedane droge mu bodo izdali odločbo v hitrem postopku o prekršku, kazensko pa ga bodo ovadili tudi pristojnemu tožilstvu.