Policija je danes ob 14. uri podala uradno izjavo glede napada na sodnico Danielo Ružič.

Slika je simbolična

Po enem tednu intenzivne preiskave in včerajšnje večurne hišne preiskave, po kateri so po neuradnih podatkih pridržali partnerja Ružičeve, ima policija več informacij in znanih podrobnosti.

Bojan Kitel, predstavnik za javnost PU Maribor je dejal, da poteka intenzivna kriminalistična preiskava, ki vključuje tako zasebno življenje in delo sodnice Daniele Ružič. Opravili so več pogovorov z njenimi sorodniki, sodelavci in sosedi, prav tako pa so v preiskavi stanovanjske hiše in dveh vozil iskali predmete in sledove, ki bi lahko bili povezani s kaznivim dejanjem. Dosedanje ugotovitve o primeru še niso dokončne, zato policisti točnejših informacij še ne morejo pojasniti.

Potrdili so, da so včeraj popoldne pridržali osumljeno osebo, s katero se danes nadaljujejo postopke, vendar bolj natančnih osebnih podatkov ne morejo razkriti. Incident še vedno klasificirajo kot poskus umora, vključen je tudi strokovnjak Nacionalnega forenzičnega laboratorija. Ozadje dogodka in motivi storilcev za zdaj še niso znani.