Včeraj, v soboto 29. junija, nekaj pred 21. uro je zagorelo na Valvasorjevi ulici na Studencih. Požar je izbruhnil v Waldorfskem vrtcu, gost dim je bil viden tudi v središču mesta.

Vzrok požara za zdaj še ni znan, na delu so pristojne službe. Viktorija Kovačič, ravnateljica vrtca je dejala, da bo več informacij najverjetneje znanih v popoldanskih urah; na lokaciji se bo vodstvo vrtca sestalo s kriminalisti, ki preiskujejo požar. Zagorelo je v montažnem objektu, ki je imel le eno etažo; ostrešje je kompletno uničeno.

Na delu okoli 130 gasilcev

Najprej so bili pri požaru prisotni gasilci javnega zavoda Gasilska brigada Maribor: “Zaradi razsežnosti požara pa so se jim priključili še prostovoljni kolegi iz devetih prostovoljnih gasilskih društev v Mariboru,” pravi Aleš Ciringer, direktor Gasilske brigade.

Posredovali so gasilci iz GB Maribor, PGD Studenci, Pekre, Radvanje, Razvanje, Maribor mesto, Kamnica, Pobrežje in Malečnik.Vodja intervencije je bil Marjan Fekonja, ki pravi, da je bilo na delu kar 130 gasilcev: “Eden od gasilcev se je tudi lažje poškodoval, ima nekaj ureznin.”

Požar je bil opažen prepozno

Ciringer pravi, da je bil požar verjetno pozno opažen: “Ob našem prihodu na lokacijo je bil že popolnoma razvit, to pomeni, da je ogenj že prebil streho, ki je bila sicer kovinske konstrukcije, kar kaže na to, da je požar gorel že kar nekaj časa pred prihodom gasilcev. Posledično smo imeli gasilci več dela, temu primerna pa je tudi škoda.” Točen znesek škode še ni znan, a je po besedah gasilcev gotovo zelo visoka.

Gašenje je trajalo kar 4 ure, intervencije je bilo konec ob pol dveh zjutraj: “Ob koncu gašenje so člani PGD Studenci območje pazili in kasneje presodili, da ni več nevarnosti ponovnega vžiga,” je dejal Fekonja.