Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 108 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 11 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami in pet s hudimi.

Slika je simbolična

V Zelenem Bregu v občini Ravne na Koroškem se je ob 3.40 zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Do nesreče je prišlo, ko je 21 letni voznik osebnega avtomobila vozil po lokalni cesti iz smeri Ravn na Koroškem poti Strojni in v ostrem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal iz ceste. Po trčenju v nabrežino se je vozilo prevrnilo na streho. 20 letni sopotnik je na kraju nesreče umrl, 20-letni voznik in 16-letna sopotnica pa sta utrpela lažje telesne poškodbe, so sporočili iz Policijske uprave Celje.

Sicer pa so po podatkih Generalne policijske uprave policisti, v zadnjih 24 urah obravnavali še 121 kršitev javnega reda in miru ter 113 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 87-krat posredovali na javnih krajih in 34-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so šest kršiteljev. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali enega voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli 17 vozil.

Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 51 tatvin, 27 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, pet povzročitev telesnih poškodb, pet groženj, pet nasilij v družini, štiri ponarejanja denarja, tri preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi in eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovednimi drogami. Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.