Med vožnjo po avtocesti A1 iz smeri razcepa Dragučova proti Mariboru je 38-letni Poljak prehiteval drugo tovorno vozilo v nasprotju s postavljeno prometno signalizacijo, zato so ga ustavili policisti.

FOTO: Slika je simbolična (PP Podlehnik)

V sredo, ob 8.50 je 38-letni državljan Poljske vozil tovorno vozilo s priklopnikom, poljskih registrskih oznak po avtocesti A1 iz smeri  razcepa Dragučova proti Mariboru

Voziti bi moral biti popolnoma trezen

Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da je med vožnjo prehiteval drugo tovorno vozilo v nasprotju s postavljeno prometno signalizacijo, zato sta ga na izvozu  iz avtoceste na Ptujsko cesto v Mariboru ustavila policista Postaje prometne policije Maribor. Med izdajo plačilnega naloga pa sta policista pri vozniku zaznala zadah po alkoholu. Odredila sta mu preizkus z indikatorjem alkohola v izdihanem zraku, ki je po pravilni uporabi pokazal kar 0,63 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, čeprav bi voznik moral biti popolnoma trezen.

Predpisana globa v višini 1.200 evrov in 18 kazenskih točk

Policista sta mu takoj začasno odvzela vozniško dovoljenje in ga privedla v takojšnji postopek na oddelek za prekrške na Okrajnemu sodišču v Mariboru. Za prekršek je predpisana globa v višini 1.200 evrov in 18 kazenskih točk. »Ker gre za tujca so policisti predlagali, da mu sodišče izreče ukrep prepovedi uporabe tujega vozniškega dovoljenja na območju Republike Slovenije, saj je za kršitev predpisana stranska sankcija kazenskih točk v cestnem prometu v številu, zaradi katerega se po zakonu izreče prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja,« so še zapisali.