Mariborski policisti so zoper vinjenega voznika zaradi upiranja uporabili prisilna sredstva in ga pridržali. Prostost je bila odvzeta tudi 47-letnemu Hrvatu.

Slika je simbolična

Policisti PPP Maribor so 15. 12. 2019, ob 3.30 v Mariboru kontrolirali 33-letnega voznika osebnega avtomobila. Pri postopku so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,04 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (mg/l). Ker so bili izpolnjeni pogoji za pridržanje je bilo zoper kršitelja odrejeno pridržanje, takrat pa se je postopku uprl.

Zaradi tega so policisti zoper kršitelja uporabili prisilna sredstva in ga pridržali. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve določb 22/1 člena ZJRM-1. Prav tako pa bodo policisti zoper kršitelja podali obdolžilni predlog na sodišče, zaradi kršitve določb 105/4 člena ZPrCP.

Hrvatu odvzeta prostost

Policisti PP Ormož pa so ob 15.35 uri opravili postopek preizkusa alkoholiziranosti s 45-letnim državljanom Hrvaške, ki je vozil osebni avtomobil. Alkotest je pokazal 0,66 mg/l alkohola, zaradi česar je bila kršitelju odvzeta prostost in je bil z odložilnim predlogom priveden na sodišče.