Reševalci so sicer oživljali sopotnika v osebnem vozilu, vendar so bile njegove poškodbe tako hude, da je umrl že na kraju prometne nesreče.

Podravska avtocesta je danes, kot smo poročali, terjala nov krvni davek. V prometni nesreči med Zlatoličjem in Marjeto proti Mariboru je umrla ena oseba, avtocesta pa je bila več ur zaprta. Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste še vedno nastajajo daljši zastoji. Na cesti Hajdina – Miklavž, med Staršami in Miklavžem, je ta dolg 6 kilometrov.

Voznik tovornega vozila nepoškodovan

Reševalci so sicer oživljali sopotnika v osebnem vozilu, vendar so bile njegove poškodbe tako hude, da je umrl že na kraju prometne nesreče. Poleg osebnega vozila, v katerem se je poškodovala še ena oseba, so sporočili iz Policijske uprave Maribor, je bilo v nesreči udeleženo tudi tovorno vozilo, a se njegov voznik naj se ne bi poškodoval.

Zaenkrat le po prehitevalnem pasu

Miran Šadl, tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU) Maribor, je sporočil, da je policisti Postaje prometne policije Maribor zaključujejo z ogledom kraja prometne nesreče. »Zaenkrat je odprt prehitevalni pas, v kratkem bo avtocesta odprta za ves promet,« je dodal Šadl.

V nesreči umrl 36-letni sopotnik

Policisti so ugotovili, da je 40-letni Ptujčan vozil osebni avtomobil, nemških registrskih oznak, po podravski avtocesti A4, iz smeri Gruškovja proti Mariboru. »Pri izvozu Marjeta na Dravskem polju je silovito trčil v zadnji del tovornega priklopnega vozila slovenskih registrskih oznak, ki ga je v isti smeri pravilno vozil 52-letni moški. V trčenju se je 36-letni sopotnik v osebnem avtomobilu, doma iz okolice Ptuja, tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju prometne nesreče umrl. Voznik osebnega avtomobila se je v trčenju lažje telesno poškodoval. V osebnem avtomobilu ni bilo drugih oseb,« je pojasnil Šadl in dodal, da bodo policisti voznika osebnega avtomobila kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

V 7 nesrečah IV. kategorije umrlo 7 oseb

Na območju PU Maribor je v letošnjem letu to 7 prometna nesreča IV. kategorije. »V njih je umrlo 7 oseb.  V primerljivem obdobju lanskega leta pa se je na območju PU Maribor zgodilo 11 prometnih nesreč, v njih pa je umrlo 13 ljudi,« je sklenil Šadl.