Voznika, pri katerem je alkotest pokazal 1,15 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, bodo lendavski policisti kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Fotografija je simbolična.

Lendavski policisti so v soboto okrog polnoči med nadzorom prometa ustavljali voznika, ki se ni zmenil na znake policistov in nadaljeval z vožnjo. Med begom je zapeljal na njivo, pri tem pa je bil z njim v avtu tudi šestletni otrok. Alkotest je vozniku pokazal 1,15 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Ni se zmenil za zvočne in svetlobne znake

Iz Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da so policisti v soboto zunaj naselja Melinci zaustavljali 40-letnega voznika osebnega avtomobila, ki ni ustavil na znake policistov in je vožnjo nadaljeval z nezmanjšano hitrostjo. Policista sta se zapeljala za njim ter ga ustavljala z zvočnimi in svetlobnimi znaki. Zaradi neprilagojene hitrosti je voznik s ceste zapeljal na njivo.

Obvestili bodo tudi pristojni center za socialno delo

40-letnika so policisti pridržali in ga bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. Obvestili bodo tudi pristojni center za socialno delo.