V gozdu je občan naletel na neeksplodirani ubojni sredstvi in jih iz gozda prinesel do ceste. Policisti opozarjajo, da gre za izredno nevarno početje.

Slika je simbolična

Včeraj smo poročali, da so na Ptujski cesti v Mariboru pripadniki za varstvo pred neeksplodirani ubojni sredstvi NUS našli dva kosa protipehotne odskočne mine, nemške izdelave iz obdobja 2. svetovne vojne. Iz PU Maribor so sporočili, da je na omenjena kosa naletel občan v gozdu iz smeri Maribora proti Miklavžu. Zaradi tega so bili na kraj napoteni policisti, ki so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je občan NUS našel približno 300 metrov v notranjosti gozda in jih prinesel do Ptujske ceste.

Nevarno početje

O tem je bila obveščena pristojna enota za NUS, katere strokovnjaki so NUS prevzeli in odpeljali. Pri tem pa je bilo ugotovljeno, da je bil en kos NUS t.i. odskočna mina. “Takšno NUS je ob nestrokovnem prenašanju zelo nevarno, zaradi česar morebitne najditelje pozivamo, da v primeru najdbe NUS ne premikajo ali prenašajo, saj je takšno početje izredno nevarno. Svetujemo, da si najditelji zapomni kraj, ga morebiti označi in se oddalji od NUS ter o tem obvesti pristojne službe na interventne številke 112 ali 113,” pojasnijo mariborski policisti.