Nesrečo je zaradi neprilagojene hitrosti povzročil 44-letni voznik motornega kolesa. Zaradi poškodb je bil odpeljan v UKC Maribor, kjer mu je bil odrejen strokovni pregled, hitri test pa je pokazal, da je imel v krvi 1,9 promila alkohola.

Slika je simbolična.

Včeraj zvečer, malo pred 20. uro, so policisti PP Slovenska Bistrica obravnavali prometno nesrečo v okolici Slovenske Bistrice v kateri se je lažje telesno poškodoval voznik motornega kolesa.

“Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prometno nesrečo zaradi neprilagojene hitrosti povzročil 44-letni voznik motornega kolesa, ki za vožnjo vozil te kategorije ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi poškodb je bil odpeljan v Univerzitetni klinični center kjer mu je bil odrejen strokovni pregled, hitri test pa je pokazal, da v krvi ima 1,9 promila alkohola,” so sporočili z UKC PU Maribor.

Vozniku je bilo zaseženo vozilo, zaradi vožnje brez veljavnega dovoljenja sledi predlog za sodnika za prekrške, zaradi vožnje pod vplivom alkohola in neprilagojene hitrosti pa boizveden hitri postopek.