Življenje so izgubili tri vozniki motornih koles, kolesar in voznik osebnega vozila. Letos so slovenske ceste terjale 44 smrtnih žrtev, medtem ko so jih v enakem obdobju lani 56.

Minuli teden so se na slovenskih cestah zgodile štiri prometne nesreče s smrtnim izidom. V njih je življenje izgubilo pet oseb, so danes sporočili z Generalne policijske uprave. Letos so slovenske ceste terjale 44 smrtnih žrtev, medtem ko so jih v enakem obdobju lani 56.

Umrl 31-letni motorist in 64-letni kolesar

31-letni moški vozil motorno kolo po regionalni cesti iz smeri Kidričevega proti Lovrencu na Dravskem polju. V tistem trenutku mu je z njegove desne strani izsilil prednost 64-letni kolesar, ki se je na regionalno cesto vključeval po dovozni poti iz smeri kolesarske steze. Motorist je čelno trčil v levi bok kolesarja. Oba sta padla in kasneje na kraju prometne nesreče tudi oba umrla. Več TUKAJ.

Umrl 22-letnik

V občini Črna na Koroškem prišlo do smrtne prometne nesreče, po tem ko sta trčila osebno in tovorno vozilo. Voznik osebnega vozila je bil 22-letni domačin. Voznik tovornega avtomobila je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnišnico Slovenj  Gradec, voznik osebnega avtomobila pa je na kraju nesreče umrl. Več TUKAJ.

FOTO: Koroški Gasilski Zavod

Motorist trčil v zid in umrl

Pred dnevi je življenje izgubil 50-letnik, ki je med Zagorjem ob Savi in Kotredežem aradi neprilagojene hitrosti pri vožnji v levi ovinek po klancu navzdol izgubil nadzor nad motorjem, zapeljal levo čez nasprotno smerno vozišče in trčil v kamniti zid ob cesti. Umrl je na kraju. Več TUKAJ. 

Mlajši voznik mopeda izgubil življenje, vozil se je brez čelade

Mlajši voznik je izgubil življenje po lokalni cesti v naselju Čadram. Ko je pripeljal iz desnega nepreglednega ovinka na ravni del ceste, z vozilom ni vozil po desni strani smernega vozišča na takšni oddaljenosti od desnega roba, da bi potekal promet varno in neovirano. Trčil je v robnik pločnika po trčenju pa padel po pločniku. Med vožnjo mopeda ni imel na glavi pripete homologirane zaščitne čelade. V prometni nesreči je voznik mopeda utrpel tako hude telesne poškodbe, da je med prevozom v UKC Maribor, kljub nudenju nujne zdravniške pomoči umrl. Več TUKAJ.