Moški je po tem, ko sta ga policista pozvala, da stopi iz vozila, začel groziti in z nožem v roku tekel proti enemu od njiju.

Slika je simbolična

Včeraj so bili policisti obveščeni, da je ob cesti na izvozu Vogrsko avtomobile ustavljal okrvavljen moški, ki je želel pomoč, drugi moški pa je sedel v bližnjem taksiju. Kot poročajo slovenskenovice.si sta se policista PP Nova Gorica takoj odzvala ter našla taksista, ta je krvavel po vratu. Taksist je povedel, da je bil napaden s strani moškega, ki je sedel v taksiju.

Grozil policistoma

Policista sta moškega v vozilu pozvala, da izstopi in se uleže na tla, ob tem pa se zavarovala s pištolo. Moški je po tem začel groziti policistoma in z nožem v roku tekel proti enemu od njiju. Policist je opozorilno streljal v zrak, moški pa se kljub temu ni ustavil, zato ga je policist ustrelil v nogo. Poškodovanega so ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Zoper njega je bilo odrejeno pridržanje, ostal je v zdravniški oskrbi pod policijskim nadzorom. Kot še poroča portal slovenskenovice.si je napadalec državljan Iraka,
njegovi osebni podatki in status v državah EU še preverjajo.

O dogodku sta bila obveščena tudi dežurni preiskovalni sodnik OS Nova Gorica in dežurna okrožna državna tožilka ODT Nova Gorica.