Srbskega poslovneža, ki je živel in poslovno deloval v Mariboru, so našli mrtvega v Braziliji. Na razpadajočem truplu v kamnolomu so bili vidni znaki nasilja in strelne rane.

Srbskega poslovneža Marjana Jocića, ki je živel in poslovno deloval tudi v Mariboru, so našli mrtvega v Braziliji. Na razpadajočem truplu v kamnolomu so bili vidni znaki nasilja in strelne rane. Jocić je živel v Sloveniji, kjer naj bi vodil vodil različne posle, v Mariboru je med drugim ukvarjal s palačinkami, poroča več srbskih medijev.

Jocić je bil v Sloveniji vpleten že v več sodnih procesov, povezanih s trgovino z belim blagom in drogo. Med drugim je sedel na zatožno klop skupaj s hudodelsko družbo, ki je tihotapila ilegalce čez hrvaško-slovensko mejo, za kar so tihotapcem plačevali več tisoč evrov.

V jezeru naleteli še na avtomobil

Zaradi očitnih znakov nasilja je tamkajšnja policija prepričana, da gre za nasilno smrt. Motiv ostaja neznan, a ugiba se o narko poslih. Že pred mesecem dni je neka ženska v bližini Modrega jezera opazila truplo s številnimi ranami, ob truplu pa je ležal tudi potni list z imenom Marjan Jocić. V jezeru je policija naletela še na avtomobil. Nejasno ostaja, kako je avtomobil prišel v vodo in kako se je Jocić sploh znašel na drugem koncu sveta, poroča Kurir.rs. Zadnja leta naj bi bil sicer večkrat v Braziliji, vendar se ne ve, ali je šlo za turistična potovanja ali za poslovne zadeve.

Iskanje morilca ali morilcev tako še vedno poteka, tamkajšnja policija pa še vedno tava v temi. Kot so poročali brazilski mediji, je sicer v tej državi več hudodelskih tolp, za katere delajo tudi Srbi.