Nekaj kosov orožja jim je izročil sam še pred njihovim vstopom v njegovo domovanje, še več pa so policisti našli med hišno preiskavo.

Vir: PU Murska Sobota

Ljutomerski policisti so v sredo na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 55-letnem občanu zaradi suma, da nedovoljeno poseduje orožje in strelivo. Nekaj kosov orožja jim je izročil sam še pred njihovim vstopom v njegovo domovanje, še več pa so policisti našli med hišno preiskavo.

Pred hišno preiskavo je osumljeni policistom izročil revolver, dva nabojnika, puško z gladko cevjo ruske izdelave, puško z daljnogledom in dušilnikom zvoka ter nabojnikom, 248 kosov nabojev različnih kalibrov ter PVC škatlo, v kateri je bila manjša količina neznane snovi.

S hišno preiskavo so še nadaljevali

Po izročitvi navedenih predmetov s strani osumljenca so policisti nadaljevali s hišno preiskavo in v posebej prirejenem prostoru našli in zasegli še avtomatsko puško z dvema nabojnikoma, puško, pištolo, dva kosa doma izdelanega orožja za naboje, ročni možnar, nabojnik za puško in 374 kosov nabojev različnih kalibrov.

Zagrožena je kazen od šest mesecev do pet let zapora

Iz Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da bodo policisti nadaljevali z zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva, za kar je zagrožena kazen od šest mesecev do pet let zapora.