Kaj točno je zgorelo, uradno še ni znano, ima pa podjetje Salomon med dejavnostmi registrirano dejavnost zbiranja in odvoza nenevarnih odpadkov.

Preiskava požara, ki je v noči s sobote na nedeljo zajel obrat z odpadki v enoti podjetja Salomon v Lenartu, je v teku. Kot je danes za STA povedal Bojan Kitel s Policijske uprave Maribor, so kriminalisti ogled požarišča opravili v nedeljo, zdaj pa preiskavo nadaljujejo s preverjanjem dejstev in okoliščin. Vzrok požara in škoda še nista znana.

Gorela hala v velikosti okoli 30 krat 15 krat 8 metrov

Po dosedanjih podatkih je požar zajel halo, veliko okoli 30 krat 15 krat 8 metrov, v kateri so skladiščili odpadke. Kaj točno je zgorelo, uradno še ni znano, ima pa podjetje Salomon med dejavnostmi registrirano dejavnost zbiranja in odvoza nenevarnih odpadkov.

Del odpadnega materiala pod nadstrešjem, drugi manjši del na prostem

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje naj bi ogenj zajel površino približno 600 kvadratnih metrov odpadnega materiala, papirja, plastike in kovinskih delov. Del tega odpadnega materiala se je nahajal pod nadstrešjem, drugi manjši del pa na prostem.

V požaru se je poškodoval en gasilec

V podjetju Salomon, ki ima sedež v Ljubljani, za zdaj za pojasnila po telefonu niso dosegljivi, v njihovi poslovni enoti v Lenartu pa so za STA danes potrdili, da je bil pri njih požar, drugih izjav pa ne dajejo. Požar so sicer v nedeljo pogasili gasilci iz več gasilskih društev, pri tem se je poškodoval en gasilec. V času intervencije so okoliškim prebivalcem svetovali, naj se ne gibljejo v okolici požara in naj imajo zaprta okna. Policisti ne preiskujejo samo vzroka požara, ampak preverjajo tudi odgovornost, zaradi česar bo potrebno pregledati precej dokumentacije, pridobiti mnenja pristojnih služb in poročila. Preiskava bi tako lahko trajala dlje časa.

Na truplu ni bilo znakov nasilja

V času intervencije so gasilci v bližnjem potoku odkrili truplo, za katerega naj bi sklepali, da je tam že dlje časa. Kot so v zvezi s tem pojasnili na Policijski upravi Maribor, na truplu ni bilo znakov nasilja, so pa odredili sanitarno obdukcijo, s katero bodo ugotavljali identiteto in vzrok smrti.