Že nekaj minut po dejanju v Murski Soboti so policisti 28- in 31-letna ustavili in ugotovili, da v vozilu prevažata več predmetov, za katere nista vedela pojasniti izvora.

Vir: PU Murska Sobota

Policisti so bili v soboto zgodaj popoldne obveščeni o tatvini prodajnih artiklov v trgovini v Murski Soboti, z hitro in takojšnjo intervencijo policistov Policijske postaje Murska Sobota pa sta bila neznana storilca že nekaj minut kasneje zaustavljena v Murski Soboti.

Materialna škoda je znašala okrog 5.000 evrov

Policisti so ugotovili, da 28- in 31-letni državljana Romunije v vozilu prevažata več predmetov (parfume, prehrambene in kozmetične izdelke,…), za katere nista vedela pojasniti izvora. »Materialna škoda vseh odtujenih artiklov je znašala okrog 5.000 evrov in izvirajo iz trgovin v Sloveniji, na Hrvaškem in v Italiji,« je zapisala Suzana Rauš, predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave Murska Sobota.

Pogojna zaporna kazen in izgon iz države

Za oba tujca je bilo odrejeno pridržanje in sta bila s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Velike tatvine po 205. členu KZ-1 privedena k preiskovalnemu sodniku. »Osumljena sta bila po hitrem postopku ‘Fast Track’ obsojena na zaporno kazen 7 mesecev zapora pogojno na 2 leti in izgon tujca iz države za dobo dveh let,« je dodala Rauševa.