Voznik osebnega avtomobila je prehitro zavijal proti Vrazovi ulici v Mariboru, pot mu je presekala kolesarka, ki je pripeljala po levi kolesarski stezi, torej v napačni smeri.

Včeraj, 19. 10. 2019 ob 16.40 uri, je voznik osebnega avtomobila vozil po krožišču na Ulici Veljka Vlahoviča v Mariboru proti Vrazovi ulici. Ko je v krožišču pripeljal do izvoza v smeri Vrazove ulice, kjer je na vozišču označen prehod za kolesarje, ni vozil posebej previdno in s takšno hitrostjo, da bi lahko ustavil in pustil mimo kolesarko, katera je pripeljala po levi kolesarski stezi oziroma ni vozila po desni kolesarski stezi, glede na dovoljeno smer vožnje in je prečkala vozišče na prehodu za kolesarje.

Postopek tudi zoper kolesarko

Posledica tega je bila, da je voznik osebnega avtomobila s sprednjim delom vozila na prehoda za kolesarje, trčil v kolesarko, katera je nato padla po vozišču in se hudo telesno poškodovala. Kolesarka je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Maribor. Zoper voznika osebnega avtomobila bodo policisti PPP Maribor vložili kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Maribor, zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Zoper kolesarko je izveden hitri postopek.