V množičnem pretepu naj bi sodelovalo več kot 20 ljudi, ena oseba se bori za življenje, policija dogodek še preiskuje.

Danes v zgodnjih jutranjih urah je na ploščadi mariborske tržnice prišlo do pretepa, v katerem je, kot nam je sporočil bralec, sodelovalo več kot 20 ljudi. Podrobnosti sicer še niso znane, a neuradno naj bi šlo za obračunavanje z noži. Vse skupaj naj bi se sicer dogajalo po koncu odpiralnih časov lokalov na Lentu.

Preiskava še poteka 

Da policija preiskuje pretep v Mariboru, je potrdil tudi Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi PU Maribor.
“Danes, ob 5.35 smo bili obveščeni, da je na Vodnikovem trgu v Mariboru prišlo do pretepa večih oseb. Na kraj smo takoj napotili policiste, ki so vzpostavili javni red. Reševalci so v UKC Maribor prepeljali tri osebe. Ena od njih je resno poškodovana in se zdravniki za njeno življenje še borijo.”

Med vzpostavljanjem javnega reda so policisti pridržali eno osebo. Uporabili so tudi prisilna sredstva. Trenutno poteka ogled kraja dejanja. Vodi ga dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru, v navzočnosti dežurne okrožne državne tožilke. Več informacij, zaradi interesa preiskave, trenutno ni na voljo, je še sporočil Šadl.

Več o jutranjem pretepu si lahko preberete tukaj: Poziv: Po množičnem pretepu v Mariboru se 25-letnik bori za življenje.