Policisti so preiskali prostore obtoženke, ki je sodelovala v nepremičninskih goljufijah in našli tudi večjo količino ključev, za katere niso še uspeli ugotoviti lastništva.

V začeku januarja so policisti na Primorskem prejeli več prijav za kazniva dejanja goljufije, zatajitve in zlorabe osebnih podatkov, vse zoper žensko, staro 43-let. Kazniva dejanja so bila pretežno storjena pri najemu ali prodaji več stanovanj na območju Kopra in Ankarana. Storilka se je pri tem vedno predstavljala tudi kot pravnica in uspešna nepremičninska agentka. Po prijetju konec marca, je bil zanjo odrejen pripor, nato pa je bila obsojena na slabi dve leti zapora.

Pri obtoženki odkrili večjo količino ključev

Policisti so zaradi suma storitev dodatnih kaznivih dejanj ponarejanja listin osumljenki zasegli obsežno dokumentacijo in še nekatere druge predmete. Med temi predmeti so našli tudi večjo količino ključev, za katere niso še uspeli ugotoviti lastništva.

Ključi oškodovancev, ki zoper storilko še niso podali prijave?

Glede na zgodovino in predkaznovanost storilke obstaja velika verjetnost, da ključi izvirajo iz kaznivih dejanj oziroma, da so to ključi raznih stanovanj, poštnih nabiralnikov, garažnih vrat ali zapornic (daljinci) za stanovanja ali hiše, ki jih je storilka uporabljala, pa oškodovanci prijave še niso podali. Pomembno je dejstvo, da storilka ni lastnica nobene
nepremičnine in je vedno stanovala v najeti nepremičnini.

Vse, ki bi prepoznali predmete, prosimo, da se zglasijo na Policijski postaji Koper, kjer se ključi hranijo.