Ob prihodu poklicnih in prostovoljnih gasilcev je bil ogenj že v polni razsežnosti, z dimom se je širil tudi na balkon.

Foto: GB Maribor

Za mariborskimi gasilci, tako poklicnimi kot prostovoljnimi, je precej pestra noč, saj so oboji sredi noči izvozili na precej zahtevno intervencijo. Obvestili so jih namreč o požaru v stanovanjskih stavbah.

Stanovanje je v celoti uničeno

Kot je poročala Uprava RS za zaščito in reševanje na spletni strani Spin, je ob 4.10 zagorelo v stanovanju v 4. nadstropju stanovanjskega bloka na Gosposvetski cesti v Mariboru. »Posredovali so gasilci Gasilske brigade Maribor in PGD Maribor- mesto. Požar so pogasili in prezračili stanovanje. Ena oseba je bila prepeljana v UKC Maribor. Stanovanje je v celoti uničeno,« so dodali.

Intervencija je trajala štiri ure

Vodja intervencije Sebastijan Visočnik, sicer poklicni gasilec, je povedal, da je bil požar ob njihovem prihodu že povsem razvit, ogenj in dim sta se razširila še na balkon. »Intervencijo smo izvedli z dvema napadoma, in sicer s pomočjo avtolestve, medtem ko se je druga ekipa približala stanovanju preko stopnišča. Ob našem prihodu je bilo stanovanje prazno, saj je stanovalka prostor že zapustila. Bilo pa je precej zadimljeno, gorelo je tako rekoč povsod, medtem ko je bilo žarišče v dnevni sobi,« je pojasnil Visočnik. Na intervenciji, ki je trajala skoraj štiri ure, je sodelovalo 11 poklicnih in 10 prostovoljnih gasilcev. Vzrok požara še ni znan, prav tako ne ocena škode.

Okoli 60.000 evrov materialne škode

Policisti ogled kraja dogodka še opravljajo, v požaru pa je po nestrokovni oceni nastalo za okoli 60.000 evrov materialne škode, so sporočili iz Policijske uprave Maribor. Vzrok požara še ni znan.