Policisti sumijo, da so vsi ti predmeti odtujeni, vendar do sedaj niso prejeli prijave, da kdo pogreša take predmete. Obstaja možnost, da oškodovanci (tudi zaradi dopustov) sploh še niso zaznali tatvine ali vloma v svoje stanovanje.

Mariborski policisti so včeraj prijeli in pridržali dve ženski, osumljeni vloma v stanovanje v Mariboru. Do vloma naj bi prišlo pred dnevi.

Na podlagi odredbe sodišča so pri obeh opravili osebno preiskavo in pri njiju našli in jima zasegli dva obeska, par uhanov s perlami, dve verižici iz kovine srebrne barve, sončna očala, drobižnico, mošnjiček ter nekaj denarja v različnih valutah.

“Policisti sumijo, da so vsi ti predmeti odtujeni, vendar do sedaj nismo prejeli prijave, da kdo pogreša take predmete. Obstaja možnost, da oškodovanci (tudi zaradi dopustov) sploh še niso zaznali tatvine ali vloma v svoje stanovanje,” so sporočili s PU Maribor.

Če sumite, da je prišlo do vloma, ne hodite po stanovanju

Zaradi tega pozivajo javnost naj v primeru, da kdo prepozna predmete kot svoje, o tem nemudoma obvesti policijo na interventno telefonsko številko 113 ali pokličejo na Policijsko postajo Maribor II, Cesta proletarskih brigad 75, Maribor, na telefon 02/429 26 00.

“V tem primeru naj se tudi ne dotikajo nobenih predmetov, ne hodijo po stanovanju in naj ga ne čistijo,” še dodajajo policisti.