V Spodnji Ložnici je včeraj prišlo do požara ob objektu gostinskega lokala. Ogenj je izbruhnil v enem od zabojnikov, nato se je razširil.

Sinoči, ob 22.44, so bili mariborski policisti obveščeni o požaru, ki je izbruhnil na leseni uti, velikosti okoli 4 x 4 metre, ob objektu gostinskega lokala v Spodnji Ložnici.

Zagorel zabojnik, ogenj se je razširil na uto

Policisti so ugotovili, da so bili v uti spravljeni zabojniki za smeti ter odpadna plastična embalaža. Ogenj je izbruhnil v enem od zabojnikov, ki so zgoreli v celoti, ogenj pa se je razširil na opisano leseno uto, nato pa še na steno stavbe  gostinskega lokala, nad katerim so tudi stanovanja oz. apartmaji, zagorelo pa je tudi leseno okno na skladiščnem delu objekta. Za čas požara so morali iz gostinskega objekta evakuirati 11 uporabnikov apartmajev.

Sumijo, da je bil požar podtaknjen

Materialna škoda je nestrokovno ocenjena na okoli 15.000 evrov. “Policisti so danes opravili ogled kraja požara. Ker sumijo, da je neznani storilec ogenj v zabojniku podtaknil, obravnavajo kaznivo dejanje požiga,” še zapišejo na PU Maribor.