Kaj se je v resnici dogajalo danes zjutraj pri mariborski tržnici?

Kot smo prvi poročali, je danes v zgodnjih jutranjih urah pri mariborski tržnici prišlo do množičnega pretepa. Reševalci so v UKC Maribor prepeljali tri osebe. Ena od njih je resno poškodovana in se zdravniki za njeno življenje še borijo, hudo poškodovan je še en moški. Neuradno naj bi bil 25-letnik zaboden z nožem v predel trebuha,  s tem pa je dobil hude telesne poškodbe, izgubil naj bi tudi velike količine krvi.

S policije so ob tem sporočili, da so med vzpostavljanjem javnega reda policisti pridržali eno osebo, uporabili pa so tudi prisilna sredstva. Ob tem tudi še ni znano ali je pridržani edini, ki je 25-letniku prizadejal poškodbe, zato policija poziva vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku, da se javijo na interventno telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200. Sporočilo lahko pustite tudi na Facebook profilu Policijska uprava Maribor / Police Directorate Maribor.

Kaj se je v resnici dogajalo?

V javnosti se namreč sedaj pojavljajo številna ugibanja in domneve, pa tudi različne informacije. Po naših neuradnih informacijah naj bi se pretep pričel na Koroški cesti in se tam stopnjeval. Napadalci naj bi se z avtomobili ustavili sredi ceste, obračunali z več osebami in se kmalu po dogodku tudi hitro odpeljali s prizorišča.

Policijska preiskava tako intenzivno poteka, dobrodošla pa bo vsaka informacija, ki bi pomagala razkriti vso dogajanje. Glede na to, da naj bi v pretepu po neuradnih podatkih sodelovalo tudi več kot 20 ljudi, od katerih se jih je nekaj po dogodku neuradno razbežalo, bo policijska preiskava zelo intenzivna in bo več podrobnosti znanih šele, ko bo ta končana.