Šiško je osumljen kaznivega dejanja ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve v zvezi s kaznivim dejanjem oboroženega upora.

Po naših neuradanih informacijah je bil Andrej Šiško, vodja samooklicane Štajerske varde, ki je sicer od srede zjutraj v priporu, danes prepeljan v UKC Maribor, in sicer zaradi zdravstvenih težav. Naše informacije so naposled izkazale za pravilne, saj ga je bilo kasneje moč opaziti pred UKC Maribor v spremstvu pravosodnih policistov.

Tožilstvo je v sredo na sodišče vložilo zahtevo za preiskavo, saj po besedah vodje mariborskega okrožnega državnega tožilstva Darka Simoniča menijo, da je v okviru sodne preiskave treba zbrati potrebna dokaze in podatke.

Osumljen ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve

Predsednik zunajparlamentarne stranke Zedinjena Slovenija in kandidat na zadnjih predsedniških volitvah Šiško je osumljen kaznivega dejanja ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve v zvezi s kaznivim dejanjem oboroženega upora. Po ugotovitvah kriminalistov je iz objav z zborovanja Štajerske varde na začetku meseca v bližini Apač razvidno, da je pozival k strmoglavljanju najvišjih predstavnikov države.