Voznik tovornega vozila je 70-letnico na kolesu prehiteval na prekratki bočni razdalji in vanjo trčil z desnim vzvratnim ogledalom.

Na Jadranski cesti iz smeri Ceste proletarskih brigad v Mariboru se je včeraj, okoli 12.40 zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik in kolesarka.

Vozila je po desnem smernem vozišču

Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Maribor, je sporočil, da je 22-letni moški vozil tovorno vozilo znamke Renault, tip Master Furgon v smeri proti Fochovi ulici. »Pred njim je po desnem smernem vozišču Jadranske ceste kolesarila 70-letna Mariborčanka, čeprav bi morala uporabljati kolesarsko stezo, ki poteka ob desnem robu smernega vozišča. Voznik jo je pričel prehitevati, vendar je to počel na prekratki bočni razdalji, zaradi česar je z desnim vzvratnim ogledalom tovornega vozila trčil vanjo. Kolesarka je padla po vozišču in se huje telesno poškodovala,« je zapisal Šadl.

Kolesarki plačilni nalog, vozniku kazenska ovadba

Poškodovano kolesarko so reševalci z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor. Policisti pa ji bodo, je zaključil Šadl, izdali plačilni nalog, medtem ko voznika čaka kazenska ovadba pristojnemu tožilstvu.