19-letni Mariborčan je policistom naznanil, da ga izsiljuje in mu z orožjem in ubojem grozi 26-letni moški. Grozil mu je zaradi vrnitve večje vsote denarja, namišljenega dolga, ki bi naj nastal kot posledica igranja spletnih iger (poker) in nakupa prepovedane droge.

Mariborskim policistom je v ponedeljek, 25. maja 2020, 19-letni Mariborčan naznanil, da ga izsiljuje in mu z orožjem in ubojem grozi 26-letni moški, ki prebiva v mestu Maribor. Grozil mu je zaradi vrnitve večje vsote denarja, namišljenega dolga, ki bi naj nastal kot posledica igranja spletnih iger (poker) in nakupa prepovedane droge.

“Policisti so 27. maja 2020, po odredbi preiskovalnega sodnika Okrožnega Sodišča v Mariboru, opravili hišno preiskavo na osumljenčevem domu v Mariboru. Med preiskavo so našli in mu zasegli pištolo s pripadajočim nabojnikom in naboji ter kovinskim dušilcem zvoka, kar je posedoval nezakonito. Prav tako so našli in zasegli kovinsko teleskopsko palico, ki je po Zakonu o orožju opredeljena oziroma kategorizirana kot hladno orožje, katerega posest ni dovoljena in leseni kij (baseball palico),” so sporočili s PU Maribor.

Pri preiskavi so zasegli tudi zavitek ALU folije z praškasto grudasto snovjo bele barve in zavitek ALU folije s posušenimi rastlinskimi delci, za katere sumijo, da so prepovedana droga.

Sum storitve več kaznivih dejanj

Osumljenega bodo, kot so sporočili, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj izsiljevanja, neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, zaradi posedovanja pištole z dušilcem pa tudi za kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva, kazensko ovadili Okrožnemu državnemu tožilstvu v Mariboru.

Zaradi posesti prepovedanega hladnega orožja – teleskopske palice in manjše količine prepovedanih drog pa mu bo prekrškovni organ PP Maribor I, v hitrem postopku, izdal odločbo o prekršku.