Posadka Slovenske vojske z dežurno ekipo je najprej poletela v Križevce pri Ljutomeru, kasneje še v Vintarovce v občini Destrnik.

Posadka Slovenske vojske z dežurno ekipo helikopterske nujne medicinske pomoči (HNMP) Maribor na krovu je včeraj v le nekaj urah imela dve zahtevni intervenciji. Najprej je poletela v Križevce pri Ljutomeru, kasneje v Vintarovce v občini Destrnik.

Po padcu s strehe prepeljan v UKC Maribor

Iz Križevcev so nekaj po 8. uri zjutraj po poročanju portala Prlekija on.net prepeljali poškodovano osebo v Univerzitetni klinični center Maribor. Oseba naj bi se, še navajajo na tem portalu, huje poškodovala pri padcu s strehe v Veržeju. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Ljutomer so zavarovali kraj pristanka helikopterja in reševalcem nudili pomoč pri prenosu osebe do helikopterja.

Pokojni naj bi bil mlajši moški

Dobri dve uri po poldnevu so bili klicani tudi v Vintarovce v občini Destrnik, saj so jih obvestili o oboleli osebi. Kot poročajo na tem portalu, je oseba kljub oživljanju oseba na kraju preminila. Po njihovih informacijah naj bi šlo za mlajšega moškega. Kraj pristanka helikopterja so zavarovali gasilci PGD Destrnik, k so obenem nudili pomoč tudi reševalcem NMP.