Nekdanji ljutomerski župnik Andrej Zrim je bil spoznan za krivega spolnega nasilja s strani metropolitanskega cerkvenega sodišča in v skladu z navodili Kongregacije za nauk vere.

Kot poroča portal prlekija-on.net je bil nekdanji ljutomerski župnik Andrej Zrim spoznan za krivega spolnega nasilja s strani metropolitanskega cerkvenega sodišča in v  skladu z navodili Kongregacije za nauk vere. Zaradi suma spolnega nasilja je bil odpoklican iz župnije Ljutomer s strani murskosoboškega škofa Petra Štumpfa.

Na spletni strani Župnije Ljutomer je oznanilo, v katerem je razvidno, da naj bi bil Andrej Zrim s strani metropolitanskega cerkvenega sodišča in v skladu z navodili Kongregacije za nauk vere v izvensodnem upravnem kazenskem postopku spoznan za krivega zaradi spolnega nasilja nad mladoletnimi in odraslimi osebami.

»Gospod Andrej Zrim, duhovnik murskosoboške škofije, je bil v skladu z navodili Kongregacije za nauk vere v izvensodnem upravnem kazenskem postopku spoznan za krivega zaradi spolnega nasilja nad mladoletnimi in odraslimi osebami. Naloženi so mu bili določeni ukrepi, med drugim opravičilo žrtvam in župnijskemu občestvu, prepoved vračanja v župnije službovanja brez škofovega izrecnega dovoljenja in prepoved javnega maševanja, dokler ne bo uspešno zaključena ustrezna terapija,« kot so zapisali na portalu prlekija-on.net, glasi obvestilo metropolitanskega cerkvenega sodišča, zapisano v oznanilu.

V preteklosti že obtožen napada

V preteklosti je bil že obtožen fizičnega napada na osebo, mlajšo od 14-ih let, to je bilo v času, ko je bil župnik  v Gornji Radgoni in naj bi se pri verouku fizično lotil takrat 12-letnega učenca OŠ Gornja Radgona. Sicer se je omenjeni sedaj že nekdanji župnik, po izbruhu afere umaknil. Tedaj se je namreč več staršev pritožilo, da naj bi nadlegoval njihove otroke. O tem, ali naj bi zoper bivšega župnika bil sprožen tudi kakšen kazensko-pravni pregon, pa zaenkrat ni informacij.