Okoli 7.50 zjutraj se je na štajerski avtocesti prevrnil tovornjak in ohromil ves promet, ki je nato normalno stekel ponovno šele okoli 16.30 ure popoldne.

Avtor fotografije: Lidija Divjak

Danes, 11. julija, okoli 7.50 se je na štajerski avtocesti med priključkoma Trojane in Blagovica pri viaduktu Petelinjek proti Ljubljani zaradi neprilagojene hitrosti prevrnil tovornjak.

Tovornjak je prevažal koruzo, ki se je raztresla po obeh cestiščih avtoceste. Posledice prometne nesreče so po več urah, okoli osem so jih porabili, le odstranili.

Prehitevalni pas proti Ljubljani zaprt do četrtka

V nesreči je bil udeležen voznik tovornega vozila z madžarskimi registrskimi oznakami, ki se je poškodoval in so ga odpeljali v ljubljanski klinični center. V nesreči se je tovorno vozilo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo prevrnilo, pri tem pa se je po vozišču razsula koruza, zato se je odstranjevanje posledic nesreče zavleklo. Avtocesta je bila do popoldneva zaprta, nastali so daljši zastoji tako na avtocesti kot tudi na obvoznih cestah.

Kot so sporočili s policije, bo prehitevalni pas proti Ljubljani zaprt do četrtka. Nastalo je za okoli 30.000 evrov materialne škode.