7-letni otrok je kolesaril po betonski ploščadi med stanovanjskimi bloki na Ulici Staneta Severja v Mariboru. Na koncu ploščadi je, ob betonskih stopnicah, zapeljal po travnati nabrežini navzdol na asfaltirano površino za pešce. Ravno takrat je po tej površini za pešce prikolesarila 76-letna kolesarka.

Slika je simbolična

Prejšnji teden je prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena dva kolesarja, o čemer smo tudi poročali.

“V četrtek, okoli 15.50 je 7-letni otrok kolesaril po betonski ploščadi med stanovanjskimi bloki na Ulici Staneta Severja v Mariboru. Na koncu ploščadi je, ob betonskih stopnicah, zapeljal po travnati nabrežini navzdol na asfaltirano površino za pešce. Ravno takrat je po tej površini za pešce prikolesarila 76-letna kolesarka. Otrok je s kolesom trčil v njen desni bok, nakar sta oba padla, Kolesarka se je ob tem hudo telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom so jo prepeljali v UKC Maribor,” so sporočili s PU Maribor.

Kraj prometne nesreče so, pod vodstvom dežurnega preiskovalnega sodnika in v navzočnosti pristojne državne tožilke, opravili policisti Postaje prometne policije Maribor. “Policisti bodo izvedli prekrškovni postopek tako zoper kolesarko, kot zoper
mamo otroka. Kolesarka namreč ne bi smela kolesariti po površini za pešce, otrok pa ni imel brezhibnega kolesa in še ni opravil kolesarskega izpita. Noben od njiju ni uporabljal kolesarske čelade. Pristojnemu tožilstvu bodo podali tudi poročilo,” so še tedaj zapisali.

Danes so iz UKC Maribor obvestili policiste, da je opisana kolesarka umrla. V letošnjem letu je na območju PU Maribor v 9 prometnih nesrečah umrlo 10 ljudi. V enakem obdobju lanskega leta je v 6 prometnih nesrečah umrlo 6 ljudi.