Zapeljala je na nasprotno stran vozišča in trčila v 27-letno kolesarko, ki je prav tako vozila nepravilno.

Slika je simbolična

19-letnica je včeraj, okoli 21.30 ure, vozila osebni avtomobil po lokalni cesti izven naselja Šturmovci, iz smeri Vidma pri Ptuju v smeri Markovcev. Na kraju, kjer vozišče poteka v levem blagem preglednem ovinku, z vozilom ni vozila po desnem smernem vozišču, ampak je z vozilom zapeljala v levo na
nasprotno smerno vozišče, kjer je s sprednjim čelnim delom vozila, ob levem robu vozišča, trčila v 27 letno kolesarko, ki je pripeljala iz nasprotne smeri.

Nepravilna vožnja kolesarke

Kolesarka je nepravilno vozila ob desnem robu vozišča lokalne ceste v smeri proti Vidmu pri Ptuju, kljub temu, da je na njeni levi strani izven vozišča potekala pravilno opremljena in označena dvosmerna kolesarska steza.

“Kolesarka je po trčenju padla na pokrov motorja in sprednje vetrobransko steklo vozila, od tam pa jo je odbilo na njivo izven vozišča. Tam je obležala hudo telesno poškodovana. Z reševalnim vozilom so jo prepeljali v UKC Maribor,” so pojasnili na PU Maribor.

Policisti so ugotovili, da je imela voznica-začetnica osebnega avtomobila, ki bi morala biti popolnoma trezna, v organizmu 0,48 mg/l alkohola, zato so odredili strokovni pregled. Ker pri sebi ni imela vozniškega dovoljenja, ji ga policisti niso mogli odvzeti, ji pa bodo zaradi te kršitve, izdali plačilni nalog. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bodo zoper njo podali tudi obdolžilni predlog pristojnemu sodišču, zaradi povzročitve prometne nesreče pa jo bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Poškodovani kolesarki bodo policisti izdali plačilni nalog, ker je kolesarila po lokalni cesti, čeprav je ob njej kolesarska steza.