Mariborski policisti so 18-letnemu državljanju Bosne in Hercegovine zasegli več vrečk prepovedanih drog ter pripomočke za prodajo.

V nedeljo, 3. marca, ob 8.05 so imeli policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor, na Loški ulici v Mariboru v postopku 18-letnega državljana Bosne in Hercegovine, ki stalno stanuje v Avstriji. Omenjeni je bil potnik v osebnem avtomobilu avstrijskega registrskega območja.

Med postopkom so mu policisti zasegli:

– 58,20 g prepovedane droge konoplja,

– 6,92 g prepovedane droge amfetamin

– 4 tablete prepovedane droge MDMA (metilendioksimetafetamin) v skupni teži 1,98 g,

– 385 EUR v različnih bankovcih, kateri izvirajo iz neupravičene prodaje prepovedane droge in

– pripomočke za prodajo prepovedane droge – tehtnico.

Osumljenec pogojno obsojen in že odstranjen iz Slovenije

Osumljenca so policisti, zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, po 186/1 čl. Kazenskega zakonika (KZ-1), pridržali in ga kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Že naslednji dan je osumljenec na Okrožnem državnem tožilstvu v Mariboru s pristojno tožilko sklenil Sporazum o priznanju krivde. Isti dan po podpisu sporazuma je bil na predobravnavnem naroku na Okrožnem sodišču v Mariboru spoznan za krivega očitanega mu kaznivega dejanja. Sodišče mu je v imenu ljudstva izreklo pogojno obsodbo 1 leto in 6 mesecev zapora v preizkusni dobi treh let. Prav tako so mu izrekli tudi stransko sankcijo “izgon tujca iz države za dobo 3 let.

Osumljenec je bil še isti dan na Šentilju odstranjen iz naše države.