Kmetijska zadruga Rače je letos ponovno prejela odličja mednarodnega kmetijsko živilskega sejma AGRA, s sodelovanjem na jubilejnem 40. mednarodnem ocenjevanju mesa in mesnih izdelkov v kategoriji mesni izdelki.

Odličja sejma AGRA so dokaz najvišje kakovosti, ki mu zaupa slovensko mednarodno tržišče. Kmetijska zadruga Rače si je po oceni strokovne komisije zaslužila zlato medaljo za meso iz tunke, kjer gre za meso klasične domače reje prašičev. Zlato medaljo za tržno ponudbo so si prislužili s suho zorjenim T-bone steakom in zorjenim govejim rostbifom, ki je prav tako mesni izdelek domačega lokalnega porekla. Takšna živina se pase, je seno in je vsekakor dodana vrednost v vseh parametrih. S srebrno medaljo za tržno ponudbo so bili nagrajeni marinirani svinjski spare ribsi in s srebrno medaljo paprika špeh in klasično sušena salama s šampionsko penino Diono, klobasa velja po mnenju mnogih strank za pravo posebnost mesnice. Bronasto medaljo so si prislužile hrenovke Hot dog KZ Rače.

Podelitev nagrad bo potekala v ponedeljek 26. avgusta 2019 na 57. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni. Ocena strokovne komisije je zagotovo dobra vzpodbuda za nadaljnje kakovostno delo. Medalje so dokaz visoke, mednarodno priznane kakovosti.

Ponosni na uspeh

Kot je za maribor24.si povedal direktor KZ Rače Ivan Lenart: »seveda smo zelo veseli in zadovoljni, nagrade potrjujejo našo pravo usmeritev in pravo kakovost, čeprav so pa tista največja nagrada naši zvesti potrošniki, kupci, ki nas vedno v večjem številu obiskujejo in to je tudi tisto kar nam največ pomeni. Pridobitev teh odličij ima mnogo pozitivnih učinkov, med drugim kaže tudi na našo pripadnost, ljudje so ponosni. Na tekmovanju sodelujemo že nekaj let, in vsako leto dobimo nagrade, smo na nivoju. Poskušamo slediti trendom, velik doprinos so tudi naši zaposleni, ki so zelo inovativni in prispevajo nove sveže ideje. Te nagrade nam to potrjujemo in imamo tudi razlog, da se kot kolektiv udeležimo podelitve in se podružimo na sejmu. Letos smo na ocenjevanje poslali zorjeno govedino, Hot dog hrenovke, marinirani svinjski spare ribs, na klasičen način pridelano meso iz tunke in papriko špeh, ki je izdelek naših prednikov, naših staršev in se v teh poletnih mesecih še kako prileže poleg sveže zelenjave. Zagotovo pa je inovativnost klobasa s penino, za katero lahko rečem, da je posebna in enostavno dobra.«

V sklopu mednarodnega kmetijsko živilskega sejma AGRA v Gornji Radgoni jubilejno 40. mednarodno ocenjevanje mesa in mesnih izdelkov. Na tekmovanju je sodelovalo 36 proizvajalcev iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske, strokovna komisija je ocenila 209 posameznih različnih izdelkov. Tekmovanja se je s svojimi mesnimi dobrotami udeležila tudi Kmetijska zadruga Rače.

Stičišče različnosti, za učinke uspešnosti

Pomurski sejem v Gornji Radgoni s svojo lego na stičišču držav in svojo poslovno naravnanostjo sejmov in ocenjevanj, združuje ponudbo in povpraševanje širšega evropskega prostora. Mednarodne sejemske prireditve v Gornji Radgoni so usmerjene na tista gospodarska področja, pri katerih so sejmi nepogrešljiv del vzpostavljanja in ohranjanja partnerstev. Ocenjevanja izdelkov na Pomurskem sejmu potekajo po mednarodnih kriterijih, zato so priznanja z njih pomemben del tržne uspešnosti nagrajenih izdelkov. Pomurski sejem organizira enajst mednarodnih sejmov in sedem mednarodnih ocenjevanj kakovosti izdelkov.