Zaposlovanje v Magni je priložnost tudi za druga podjetja, tako pri storitvah, kot pri proizvodnji.

Gradnja nove Magnine lakirnice v Hočah poteka po predvidenem planu, prav tako zaposlovanje, za katerega vlada veliko zanimanje.

Magna International Inc. je namreč eden od vodilnih svetovnih avtomobilskih proizvajalcev in dobaviteljev v avtomobilskem sektorju, poznan kot vodja na področju novih tehnologij in inovacij. Skupina podjetij Magna ima več kot 150.000 zaposlenih v več kot 309 proizvodnih obratih ter 99 inženirskih ter razvojnoraziskovalnih centrov v 29 državah.

“Magna namerava z investicijo v Sloveniji razširiti zmogljivosti obrata Magna Steyr v Gradcu, ki je dosegel meje svoje zmogljivosti. Bližina novega načrtovanega obrata,  je poleg usposobljene delovne sile, ki je na voljo, ena od prednosti mariborske regije,” je že pred časom za naš medij poudaril minister Zdravko Počivalšek.

Priložnost tudi za druga podjetja

Načrtovana investicija je namreč največja »greenfield« investicija po osamosvojitvi Slovenije in Podravje zaradi visoke stopnje brezposelnosti takšne investicije nujno potrebuje, je še prepričan minister.

Ne samo zaradi delovnih mest, temveč tudi zaradi multiplikativnih učinkov same investicije. Vsako delovno mesto bo namreč po ocenah ministrstva prineslo od 3 do 4 nova delovna mesta v povezanih panogah, tako pri storitvah, kot pri proizvodnji.

Poleg tega je v Sloveniji veliko podjetij, ki proizvajajo različne dele za avtomobilsko industrijo in jim bo ta investicija omogočila boljši dostop do večjih avtomobilskih akterjev in kar je najpomembnejše, dostop do proizvajalcev originalne opreme. Ob tem je treba še spomniti, da Magna ni samo proizvajalec avtomobilov za druge znamke, temveč razvija za svoje stranke tudi nove, inovativne tehnološke rešitve in pri delu zasleduje načelo »uporabe najnovejših tehnologij,” še dodajajo.