Podjetje Rosenbauer d.o.o. je zelo uspešno slovensko podjetje, čeprav se o njem ne govori veliko, razen v krogih stroke, kjer so med vodilnimi

Uspešno podjetje Rosenbauer iz Gornje Radgone letno beleži več kot 20 milijonov evrov prometa, število zaposlenih pa so dvignili že na 130. Širitev je nujna, zatos so včeraj svečano otvorili nove proizvodne prostore in trgovino. Vrednost celotne investicije je 1,5 milijona evrov, pridobitev pa je za podjetje izrednega pomena, saj so nujno potrebovali dodaten prostor za dejavnost.

Podjetje Rosenbauer d.o.o. je zelo uspešno slovensko podjetje, čeprav se o njem ne govori veliko, razen v krogih stroke, kjer so med vodilnimi. Ukvarjajo se s proizvodnjo gasilskih vozil, podaljšanih kabin, nadgradenj in rezervoarjev za vodo. So del internacionalnega koncerna Rosenbauer AG, ki je največji proizvajalec gasilskih vozil in opreme na svetu.

V Rosenbauer Slovenija so odgovorni za prodajo gasilskih vozil in opreme na bivših jugoslovanskih trgih. 60 odstotkov proizvodov pa prodajo znotraj koncerna, večinoma v Avstrijo, Nemčijo, Švico, Italijo, Španijo in Saudsko Arabijo.

Večanje prometa in števila zaposlenih

“Na 1.000 m2 novo pridobljenih prostorov želimo zaposlenim nuditi prijetno in varno delovno okolje, kupcem pa izdelovati tehnološko napredne proizvode. Zgradili smo tudi trgovino. Na 130 m2 razstavljamo in prodajamo gasilsko opremo – zaščitne obleke, čelade, škornje, pa tudi tehnične pripomočke” pravi direktor Rosenbauer Slovenija, Marjan Cvikl.

Podjetje so ustanovili leta 1997, v zadnjih letih pa beležijo precejšnjo rast. Promet se je iz 8 milijonov evrov povečal na več kot 20 milijonov evrov, posledično so tudi dvignili število zaposlenih. Trenutno jih je v podjetju 130. Veliko investirajo v avtomatizacijo, vitko proizvodnjo in v letu 2018 so se odločili za investicijo v izgradnjo nove proizvodne hale. Poleg obvladovanja standardov za kakovost, še naprej krepijo odgovornost in trajnostni razvoj do širše družbe, obzirnega ravnanja z naravnimi viri in do zaposlenih.

Otvoritve novih prostorov so se udeležili tudi župan Gornje Radgone, uprava podjetja, avstrijska veleposlanica v Ljubljani, direktorji lokalnih podjetij ter veliko število drugih gostov, ki so kakorkoli povezani z gasilstvom.